Tillbaka

Utvecklarna testar FaceAPI i Microsoft Azure

23 november 2018

På ett uppdrag hos en kund fick vi möjlighet att testa nya tekniker och då valde vi ”face-api” som är en av tjänsterna som ingår i cognitive services i Microsoft Azure. När man använder tjänsten så skickar man en bild med ett ansikte till moln-tjänsten som processar bilden och returnerar en imponerande mängd information. Bl.a. kön, ålder, huruvida man har glasögon eller ej, skägg, mustasch, polisonger, huvudbonad i form av mössa, keps eller hatt. Även känslor, t.ex. glädje, ilska m.m.
Positionen av ansiktet ingår vilket gör det enkelt att automatiskt centrera och zooma bilden med ansiktet i centrum.
Kunden såg genast möjligheter att använda detta i sitt befintliga system där uppladdning av bilder ingår och idag granskas manuellt.

Man kan själv prova att använda FaceApi på https://azure.microsoft.com/sv-se/services/cognitive-services/face/