Tillbaka

Dag 3 – The Human Element – De tre ”själven”

26 oktober 2022

Varifrån kommer min oförmåga att gå nära, göra mig sårbar och att be om hjälp? Jag har gått genom livet och bara klarat mig! 😕

Jag har inte behövt någon, inte gjort mig beroende, du kan lita på mig. Men själv har jag haft svårt att lita på andra! Min historia ger förklaringar. När jag var fem dog Axel, min farfars far, min bästa favoritsläkting. Han dog i sömnen, 93 år gammal, blind sedan många år tillbaka. Jag hade hängt med honom, spelat Carl Jularbo på min skivspelare och på munspel, och jag hade högläst nyheterna i tidningen. Mina föräldrar sa inget, åkte på begravning utan oss mig och min lillebror. Vi bodde hos grannarna den helgen. Jag förstod ändå, hade antagligen hört viskningarna, sett sorgen. Och fått skapa mig en egen bild av vad som hänt. 😢

Femåringens slutsats – viktiga människor sviker, och går inte att lita på. Jag behöver helt enkelt klara mig själv. 🙏🏼

Det är onsdag och idag kör jag och Cecilia den tredje dagen på #TheHumanElement i Lotsstugan. Det är självkänslans dag, självaktningen och självrespektens dag och det är livslinjens dag. En möjlighet att blicka bakåt och se vad som format vår självkänsla och grunderna till vårt beteende som interagerar med omvärlden. En ökad förståelse av vårt inre ursprung ger en ökad acceptans till det som skaver och som vi kanske kritiserar andra eller oss själva för. 💚

I min livslinje fick jag syn på min femåring och förstod varför jag har så svårt att be om hjälp, varför jag hela tiden ser till att klara mig själv. No matter what. Med den insikten har jag tränat mig på att uttrycka min osäkerhet, dra gränser och be om hjälp. Jag har plötsligt blivit rädd för att bli lämnad, jag som levt ett liv rädd att jag ska lämna! 🌟

I sårbarhet och öppenhet växer tillit och relation! ❤️

/Peter Axelsson, Masarin Consulting Group