Tillbaka

SRE – Site Reliability Engineer

Sundsvall — 100% — Sista ansökan:

Är du en brobyggare som kan kombinera infrastrukturarkitektens kunnande med ett starkt utvecklarintresse, och inte minst har drivkraften att automatisera hela värdeflödet från kod till kund? Hos oss kommer du att känna dig som en betydelsefull pusselbit, på en resa där du får möjlighet att utvecklas och växa både som person och yrkesmänniska.

Masarin arbetar med att designa och implementera moderna molnarkitekturer för att vi tillsammans med våra kunder skall kunna leverera säkra, skalbara, distribuerade och feltoleranta tjänster. 

Om tjänsten 

Som anställd på Masarin arbetar du i rollen som konsult, vilket innebär att du har möjlighet att arbeta med olika uppdrag och kunder. Vi har som ambition att arbeta teambaserat tillsammans med kollegor i kundspecifika uppdrag, och ibland blir uppdraget mer självständigt. 

Vi tänker att du i rollen som SRE har en viktig roll i relation till våra kunder och kollegordu förväntas ta ledarskapet inom en rad frågeställningar och dilemman som kunden handskas med. Du kommer utifrån din roll att ha möjligheten att påverka teknik- och metodval, vilket är fantastiskt roligt och ställer samtidigt höga krav på förmåga vad gäller teknisk kompetens, samarbetsförmåga och ledarskap. 

Exempel på arbetsuppgifter kan vara: 

 • Coacha och vägleda team och organisationer mot ett arbetssätt och en kultur där respektive team tar ansvar för sin leverans ända ut till kund 
 • Assistera leveransteam i deras design och arkitekturarbete för att säkerställa en hög säkerhet, skalbarhet och kvalitet på leveransen 
 • Bygga och supporta containerbaserade plattformar som möjliggör att leveransteam kan äga och ta ansvar för sin kod ända in i produktionsmiljö 
 • Designa och implementera skalbar infrastruktur när det gäller servrar och nätverk
 • Automatisera allt från tester och kodanalys till leveranspipelines, övervakande av tjänster, inhämtande av loggdata och felrapporterande 

Vem är du

Vi söker dig som har några års erfarenhet av roller som arkitekt eller lead developer inom utveckling av storskaliga distribuerade system. Vi söker i första hand dig som redan besitter god kunskap om och har erfarenhet av verktyg från landskapet kring Cloud Native, men är även intresserad av att träffa dig som har erfarenhet av liknande produkter. 

Grundkraven för tjänsten är: 

 • Att du är mycket väl bevandrad inom flera av dessa områden; Java, C#/.NET Core, Python, Go, Git, Shell, Docker, Kubernetes, Prometheus, Grafana, Packer, Ansible, Terraform
 • Har god erfarenhet av en eller flera av; Azure, AWS, Google Cloud eller OpenShift
 • God erfarenhet av att jobba med och konfigurera Unix/Linux 

Det är dessutom meriterande om du uppfyller följande: 

 • Expertis inom design, analys och felsökning av storskaliga distribuerade system 
 • Djup kunskap inom operativsystem och nätverk
 • God kunskap om algoritmer, datastrukturer och komplexitetsanalys 
 • Erfarenhet av att införa och/eller arbeta med infrastruktur som kod 
 • Erfarenhet av bare metal provisioning med VMware 
 • Erfarenhet av någon typ av service mesh såsom linkerd, istio eller VMware/NSX 

Vi ser gärna att du även har ett genuint intresse för metod och arkitektur och gärna i kombination med utvecklingsledning, samt att du har relevant Högskoleutbildning. 

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss då våra medarbetare kännetecknas av en nyfiken och kundorienterad inställning, samt förmågan att hantera komplexa uppdrag. I rollen som SRE behöver du vara kommunikativ och ha en väl utvecklad ledarförmåga utifrån att andra ska vilja följa dig, dina idéer och din vision. 

Vad kan vi erbjuda dig? 

Masarin arbetar vi med teknik som ligger i framkant och där kan du som medarbetare få stort utrymme att påverka din personliga utveckling. I flertalet av våra uppdrag har vi möjlighet att påverka teknik och metodval utifrån uppdragets innehåll, vilket innebär ett eget ansvar och fritt spelrum att hitta kreativa lösningar som gör våra kunder framgångsrika på marknaden. 

Vår absolut viktigaste del av företaget är vi som arbetar i företaget, människorna. Utan oss är vi ingenting och tillsammans är vi allting, det är vi som gör avtryck. Vår medarbetaridé bygger på att ”vi är eftertraktade och efterfrågade och vi väljer Masarin för att vi trivs och utvecklas, vi vill vara här”. 

Våra konsulter arbetar med det de själva ofta uttrycker som sin hobby. De gör positiva avtryck ute hos våra kunder då passionen och förkärleken för spännande teknik och komplexitet tillsammans med god samarbetsförmåga ger fina resultat. 

Hos oss ska möjligheten finnas att växa som människa och yrkesperson för att nå en större del av sin fulla potential. Det innebär att du kommer att ha goda möjligheter till utveckling och utbildning. 

Mer information 

Intresserad av tjänsten? Maila då din ansökan till careers@masarinconsulting.se 

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Isak Styf på 070-690 07 08 eller Johan Herneheim på 072-235 88 01.

Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt.

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanbeder oss kontakt från rekryteringsbolag, annonssäljare eller liknande.