Självledarskap för Hållbar Arbetshälsa

Utbildningen syftar till att utveckla individens självkännedom för att hantera den yttre världens krav och press. Denna utbildning passar dig som söker bättre balans mellan prestation och återhämtning. Du kommer att utveckla din inre kompass och få bättre förmåga att styra ditt liv.

 • Öppet utvecklingsprogram alternativt företagsanpassat
 • Sex heldagar utspridda över tio veckor

Vi har satt samman denna utbildning på förfrågan från organisationer som vill arbeta förebyggande med chefer och medarbetare för att undvika negativa effekter av stress.

Några vinster som tidigare deltagare vittnat om efter våra utbildningar har varit större inre lugn och mindre spring i korridoren, ökad självkännedom och minskad självkritik, mod att bestämma själv och säga nej, träning i att känna efter och att dela med sig och ett smidigare samarbete. Spontana kommentarer som ”Det här var som en hjärtstartare” gör det lätt att planera in fler utbildningsinsatser.

Målgrupp
Den här utbildningen riktar sig till arbetsgivare och medarbetare som vill arbeta proaktivt och utveckla sitt självledarskap för ökad balans och ökat välmående som resultat. Processen leds av certifierade handledare med lång chefserfarenhet som arbetat med rehabilitering och organisationsutveckling och med utbildning i KBT och schematerapi från Svenska institutet för kognitiv beteendeterapi.

Metod
Arbete med teorier och upplevelsebaserade övningar hämtade från våra olika evidensbaserade teoribaser stärker självkänsla och självförtroende för att må bättre och att bli starkare och effektivare i arbetslivet. Utbildningen är anpassad för att fungera i en tillvaro med höga krav och stark press och genomförs en dag varannan vecka, vilket ger möjligheter till lättare planering samt reflektioner mellan varje tillfälle.

Låter det här intressant för dig, här kan du se vilka datum vi håller våra öppna utbildningar.

Deltagare från 2019

Nedan kan ni läsa vad våra tidigare deltagare sett för värde med att delta i utbildningen

28 maj 2019

Morgan Åhlund, Marknadschef Länsförsäkringar Västernorrland

"Jag gillade skarpt upplägget med varannan tisdag sex gånger, det fungerade bra trots fullspäckad kalender under hela perioden. Att i denna period dessutom få stanna upp och reflektera kring mitt självledarskap var nog också precis vad jag behövde för att kunna uppleva just välmående och balans i livet.
Jag upplever att Peter och Cecilia teamar bra ihop och gör varandra bättre. Deras olikheter bidrar till dynamiken och spänsten i utbildningen. Vi var nog egentligen en ganska spretig grupp, men i och med att de satte atmosfären i rummet från dag ett upplevde jag hög nivå av öppenhet hela resan. Jag kände mig sedd, betydelsefull och omtyckt – varje träff.
Utbildningen har gjort att jag stannat upp i livet och fått nya perspektiv på mitt förhållningssätt och agerande, vilket jag tror kommer att hjälpa mig motverka negativ stress för ett mer hållbart arbetsliv. Nu är det mitt uppdrag att göra verkstad av uppfräschade insikter och mer kunskaper – processen har startat!”
(Åhlund, 2019)
Margareta Brandt, CSN
13 juni 2019

Margareta Brandt, Gruppchef IT-avdelningen CSN

”Det här är en utbildning som jag skulle rekommendera till alla, oavsett vart man står i livet. Du behöver absolut inte uppleva problem med att leda dig själv eller vara nära att bli utbränd för att göra en insats för ökad självkännedom och stärkt självledarskap. Det mår vi alla gott av.
För mig har de här träffarna gjort att jag med relativt enkla verktyg kunnat se på mig själv genom lite nya glasögon. Jag har fått hjälp att reflektera över och fått nya insikter i vad som styr mina tankar, känslor, beteenden och mina val. Att vi kan påverka det vi är medveten om, medan det omedvetna påverkar oss, är något som jag verkligen tagit till mig. Jag leder mig själv bättre nu när jag tar mig tid att reflektera över det som händer och de val jag gör.
Peter och Cecilia var suveräna på att skapa en trygg och avslappnad stämning i gruppen, vilket gav ett väldigt öppet och givande klimat. En stor del i de insikter jag fick kom från dialoger och reflektioner vi hade med varandra i gruppen. Det är fascinerande att så olika personligheter ändå har så mycket gemensamt!
Sen var själva upplägget med en dag varannan vecka, och inga uppgifter som skulle presteras däremellan, helt perfekt för en välfylld kalender. Och det vi pratat om på ett tillfälle hann liksom få landa innan vi gick vidare. Det känns som jag fick ut mer av utbildningen på det viset.”

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss

Peter Axelsson

I över trettio år har Peter sugit i sig erfarenhet och kompetens. Han ser ständigt världen ur flera perspektiv och att förklara och förenkla komplexitet är hans högerhänthet. Acceptans och nyfiket utforskande är hans signum.

 • Organisationsutveckling
 • Förändringsledning
 • Ledarskapsutveckling
 • Processledning
 • Chefshandledning

Cecilia Herneheim

En god lyssnare som skapar förtroende och trygghet i relationer. Med ett djup i dialogen mellan människor och grupper hjälper hon dem att uppnå sina mål och skapa effektivitet.

 • Terapi och samtalsstöd
 • Ledarskap
 • Utredning
 • Organisationsutveckling

Tycker du att det låter intressant?

Se våra kommande utbildningstillfällen