Stories

Vi tänkte att ni var nyfikna på lite mer om vilka vi är som arbetar tillsammans på Masarin, vi som kallar oss masariner. Så här kan ni läsa lite mer om oss, hur vi hamnade på Masarin och varför vi trivs så bra.

Att kunna påverka är viktigt för mig, likväl att göra det i rätt takt och med positiv energi

Bild på Lena Rikner

Lena Rikner

”Jag är nog lite som en kameleont som lätt glider in i ett nytt team och skapar trygghet och goda relationer. Jag trivs att leda och styra i det dagliga, till exempel i rollen som Scrum Master / teamledare, som jag har idag hos en kund. Jag är strukturerad och gillar ordning och reda och min erfarenhet kommer huvudsakligen från test, kvalitetssäkring och produktutveckling.
Att kunna påverka är viktigt för mig, likväl att göra det i rätt takt och med positiv energi. Det handlar lika mycket om hur:et som vad:et. Jag känner mig extra stolt när jag med mitt engagemang och kompetens bidragit med metoder och strukturer som gör att andra vet hur de ska göra. När jag lyckats skapa bättre förutsättningar för hela teamet.
Varför Masarin? Jag gillar att det läggs tid på att utvecklas som individ och grupp, att det finns ett fokus på det mellanmänskliga. Vi lever som vi lär i vårt värderingsstyrda arbete och gör det vi säger att vi ska göra.”

Jag drivs av en nyfikenhet att förstå och att kunna bidra till utveckling genom att sätta saker i perspektiv och sammanhang

Johanna Eurenius

Johanna Eurenius

"En av de mest minnesvärda komplimanger jag fått på en arbetsplats är att jag hade upplevts som en vitamininjektion till företaget. Den gick rakt in i hjärtat och träffade rätt. Det får mig onekligen att tänka på ”Masarinsprutan” – ett internt skämt som det ligger något mycket kraftfullt i. Jag fick själv den injektionen den där dagen när jag kom till Masarin för första gången.
Jag har en huvudsaklig röd tråd i min karriär inom HR, organisationsutveckling och förändringsledning. Det som lockade mig till konsultrollen var variationen och stimulansen i olika typer av uppdrag och branscher. Jag drivs av en nyfikenhet att förstå och att kunna bidra till utveckling genom att sätta saker i perspektiv och sammanhang.
Sedan jag började på Masarin har jag intresserat mig mer och mer av den agila förflyttning som många verksamheter påbörjat eller står inför. Och framförallt hur man skapar förutsättningar för ökad agilitet i hela verksamheten så att det inte bara blir ”något som IT pysslar med”. Så drömuppdraget just nu? Helt klart att driva och stötta en organisatorisk agil förändringsresa i kultur såväl struktur! "

Jag triggas av att vara med och göra nytta för det offentliga, att bidra till ”the greater good”

Isak Styf

”Jag trivs som bäst när jag kan leverera värde ofta och har möjlighet att få jobba med organisationers utvecklingspotential. Det finns en energi där som lockar mig. I mitt arbete som utvecklingsledare, där utvecklingen ofta sker på olika nivåer, jobbar jag både strategiskt och skriver kod för att det är kul. Jag försöker befinna mig där jag gör mest nytta helt enkelt. Jag triggas av att vara med och göra nytta för det offentliga, att bidra till ”the greater good”. Via Masarin Consulting Group arbetar vi bland annat i en del Vinnova-finansierade projekt med flera offentliga aktörer, vilket är kul och skapar positiva avtryck. För mig är det viktigt att arbeta på en bra arbetsplats. Jag höll koll på Sundsvall och Masarin Consulting Group i flera år och när vi flyttade hit var det ett medvetet val att börja just här.”

Hur vi kan skapa bra lösningar utifrån rätt ställda krav – det triggar mig

Karin Edlund

”Det är skillnad på att fånga krav och att analysera krav. Hur vi kan skapa bra lösningar utifrån rätt ställda krav – det triggar mig. Jag är nog lite nördig inom området, men jag brinner för att skapa värde. Jag arbetar i rollen som kravanalytiker och systemanalytiker men är utvecklare i botten, så min styrka idag är att förstå både verksamhetssidan och IT-sidan. Jag kan fungera som en brygga däremellan. Att försöka skapa insikt och förståelse för hur viktigt det är att arbeta med kraven i hela teamet är något jag drivs av. Jag agerar ofta utifrån en mentorroll, där jag egentligen jobbar för att arbeta bort mig själv. Det som gör Masarin Consulting Group unikt är fokuset på individen. Här är det viktigt att utvecklas som individ och även som medmänniska. Jag har lärt mig mycket om mig själv och andra under mina år här.”

Jag kan kod och kan förmedla den till VD:n på ett begripligt sätt

Jens Albonius

”Jag har alltid varit en datanörd. Dessutom en riktig ärkegamer. Jobbmässigt får jag väl säga att jag är mångfacetterad. Jag är arkitekt och kan en hel del om infrastruktur, verksamhet och lösningar. Jag är arkitekten som tar hissen mellan våningsplanen – jag kan kod och kan förmedla den till VD:n på ett begripligt sätt. Masarin Consulting Group kan egentligen beskrivas som två företag i ett. Förenklat sett finns det en ”mjuk” del som arbetar med ledarskap, verksamhet och organisation och en ”hård” del som arbetar med utveckling och IT. Kanske kan det skrämma bort vissa, men jag tycker att den här mixen är en styrka. Vi kompletterar varandra och blir starkare som team”.

Jag har sedan starten fått arbeta med utveckling och ny teknik och det är ju skitkul rent ut sagt

Daniel Toivonen

”Jag såg en annons från Masarin Consulting Group där man sökte utvecklare, men fick fråga vad det handlade om då jag uppfattade det som lite luddigt. Vad menas med det här? Söker de någon som jag? Till vardags jobbar jag med min hobby, jag är systemutvecklare och utvecklar både backend och frontend. Fullstack som det kallas. Direkt när jag började här kändes det jordnära, lugnt och sansat. Jag vill hellre ha en familjär känsla än ”fördomsbilden” av konsultlivet. Jag har sedan starten fått arbeta med utveckling och ny teknik och det är ju skitkul rent ut sagt. De interna utbildningarna som vi genomför inom företaget gör att jag kan hantera vardagen och livet på ett bra sätt. Det är få förunnat att kunna ha det så, att få kunskap och verktyg som även går att applicera i vardagslivet. Det känns även som att Masarin Consulting Group som företag är uppriktigt glada för att vi är anställda just här. Det känns verkligen så. Det här är arbetsplatsen där jag kan utvecklas i precis den riktning jag själv vill.”

Jag valde Masarin för känslan

Håkan Wiklund

”Vi packade ned allt vi ägde i Sundsvall och åkte till Montreal i två år. Jag hade jobbat i en större koncern som utvecklare i många år och nu behövde de hjälp med att få över en produkt i förvaltningsfas via kontoret i Kanada. Jag kom till Masarin Consulting Group 2014 och här arbetar jag som systemutvecklare, mest backend och med molntjänster. Jag har jobbat med många olika programmeringsspråk, operativsystem och ramverk genom åren. C++ och Perl-programmering i Solaris och olika Java-ramverk i Linuxmiljöer. De senaste åren har det mest blivit C#-programmering på .Net Core i Azure. Dessutom pysslar jag gärna med lite Python-programmering på Raspberry Pi på fritiden. Jag gillar kod helt enkelt och tycker det är roligt att utveckla. För min del valde jag Masarin Consulting Group för känslan. Det är familjärt. Det finns en litenhet och närhet. Jag vet inte om jag skulle trivas lika bra på ett större ställe. Saker är inte så komplicerade här och det är en generös arbetsplats vilket bidrar till att jag trivs. Jag tar med en kompis till kontoret ibland. Han säger att jag måste ha världens bästa jobb och jag är beredd att hålla med.”