Tillbaka till workshops

Värdedriven utveckling – Event storming

Vill du skapa ett gemensamt språk mellan verksamhet och IT? Genom att hantera olika perspektiv i en och samma modell kan Event storming vara något för dig!

Gör samarbetet bättre med Event storming

Event storming är en snabb, lätt och underskattad workshop-metodik som är intensiv, rolig och användbar för utvecklingsteam. Mer då?

  1. Används för att utforska och visualisera affärs/verksamhetsflödet och upptäcka komplexitet i ett tidigt skede
  2. Används för att bl.a. samla in krav, skapa förståelse för en värdekedja eller som grund för att utveckla händelsedrivna applikationer
  3. Baseras på domän-driven design (DDD)

Varför Event storming?

  • Lägger grunden till ett gemensamt ”språk” så alla kan kommunicera effektivt
  • Identifierar flaskhalsar eller icke värdeskapande och värdeskapande aktiviteter
  • Skapar förståelse för helheten och delarna i verksamhetsprocessen

I denna workshop varvar vi teori med praktik samt reflektion. Passar för alla från beställare/productowner till de som utvecklar ett system. Rollerna kan vara Verksamhetsutvecklare, kravfångare, arkitekt, systemutvecklare, UX-designer mfl.

Vi öppnar lokalen 08.00 och startar workshopen kl 8.30. Vi bjuder på kaffe, macka  och smoothie (finns gluten- och laktosfria alternativ) för den som är lite morgonhungrig, så kom gärna och häng med oss lite innan!

Antalet platser är begränsat och för att få en så bra spridning som möjligt bland deltagarna kan vi komma att tillämpa lottning ur större grupper från samma företag. Kom ihåg att vi gärna anordnar anpassade dragningar för större grupper antingen hos oss eller på plats hos er. Tag kontakt så diskuterar vi vilket upplägg som skulle passa er bäst.

Välkommen önskar Helene & Catrine.

Värdedriven utveckling – Event storming

Masarin Consulting, Trädgårdsgatan 27, Sundsvall

2022-10-13 8.30-11.00 (frukost från kl. 08.00)

Kostnadsfritt