Tillbaka till översikten

Dag 1 – The Human Element – En ”grön” vecka

Inspiration
Dag 1 - The Human Element - En "grön" vecka

PĂ„ höger axel sitter mina starkaste drivkrafter som samtidigt Ă€r mina starkaste fiender – lĂ€randet och prestationen. De driver mig till bĂ„de ljus och mörker! đŸ™đŸŒ

Jag vill lĂ€ra mig allt och jag vill vara duktig jĂ€mnt. Det Ă€r enorma styrkor som har gett stor nytta genom hela livet, men de har ocksĂ„ knuffat mig nĂ€ra utmattningsstupet mĂ„nga gĂ„nger. 😳

Avgörande insikter för mig har varit att;
1ïžâƒŁ ..det Ă€r rotat i mitt inre och innebĂ€r inte att jag Ă€r dĂ„lig för det,
2ïžâƒŁ ..det Ă€r okej och jag accepterar det som det Ă€r,
3ïžâƒŁ ..jag kan sjĂ€lv göra nĂ„got Ă„t det om jag vill och..
4ïžâƒŁ ..jag behöver passa mig sĂ„ att jag inte tror att jag mĂ„ste vara duktigast pĂ„ att minska min sjĂ€lvkritik och prestationsĂ„ngest!

Denna vecka arbetar jag och Cecilia med nio deltagare som gĂ„r #TheHumanElement i Lotsstugan utanför HĂ€rnösand. Vi arbetar inom ramen för ett grönt förhĂ„llningssĂ€tt för att försöka undvika vardagens vanliga fĂ€llor. Att utforska och nyfiket dubbelklicka in i sig sjĂ€lv istĂ€llet för att utvĂ€rdera sig med bra eller dĂ„ligt, gott eller ont, rĂ€tt eller fel. Möten i vardagen fĂ€rgas annars av skuld och skam. Skuld ska fördelas pĂ„ den som gjort fel, inte lyckats, avvikit frĂ„n normen. NĂ„gra av oss har dessutom stark kontakt med vĂ„r inre skam och Ă€r fenomenala pĂ„ att suga Ă„t oss skuld. Jag borde ha gjort mer! SnĂ€llt att de inte sĂ€ger det öppet! TĂ€nk om jag nĂ„nsin skulle kunna… 😱

Mina bĂ„da drivkrafter lĂ€randet och prestationen arbetar ofta i det gröna utforskande klimatet. NĂ€r de mĂ„r bra Ă€r de nyfikna, vill göra gott och Ă€ven testa lite nytt. Men nĂ€r de Ă€r stressade och trötta sĂ„ börjar de utvĂ€rdera och jĂ€mföra med andra, och dĂ„ vĂ€cks det mĂ€ngder av otillrĂ€cklighet! NĂ€r jag nu har förstĂ„tt hur de funkar brukar jag istĂ€llet reflektera grönt nĂ€r mina inre röster tjatar om att jag inte rĂ€cker till. đŸ™đŸŒ

IstĂ€llet för att tro pĂ„ allt de sĂ€ger formulerar jag en frĂ„ga ”Varför sĂ€ger dom pĂ„ det viset, vad kan jag lĂ€ra mig av detta?” đŸ€”

VĂ€lkommen till THE och en grön vecka! 💚
/Peter Axelsson, Masarin Consulting Group

PortrÀtt Erika HÀllström

Erika HÀllström

NÀsta inlÀgg

Utvecklingsdag 63/64

63-64: Konflikter och konflikthantering

LÀs inlÀgg