Tillbaka till översikten

Positiva avtryck på Good Tech Hack

Nyheter
Positiva avtryck på Good Tech Hack

För andra året i rad deltar Masarin på Good Tech Hack. Good Tech Hack är ett kreativt hackathon i Sundsvall, där regionala och inresta deltagarna löser utmaningar med hjälp av öppna data, i team under 24 timmar. Årets tema är Inkluderande Digitalisering och målet är att från starten 12.00 på fredag 22 februari till jurypresentationen som startar klockan 8.00 på lördag skapa en teknisk lösning och ett koncept som juryn värderar utifrån kriterierna nyskapande, samhällsnytta, teknisk kvalitet och användarupplevelse.

Masarin deltog med två lag under det första hacket 2018. Det blev ingen seger i någon av kategorierna på tävlingen men idén och materialet användes för att ansöka om medel för ett samhällsutvecklingsprojekt för att öka tillgängligheten till det öppna rummet i regionen med hjälp av sensorteknologi. Vinnova valde ut projektet IOT-hubben som ett av de nationella projekten och tilldelade oss 12 miljoner kronor för ett regionalt utvecklingsarbete under tre år. Masarin är en aktiv deltagare och ansvarar för molntjänsten och de öppna API-erna för åtkomst av sensorinformation.

Deltagare i årets GoodTechHack är från vänster Daniel Toivonen, Isak Styf, Håkan Wiklund och Peter Axelsson. Lycka till och njut av kreativiteten!

Porträtt Peter Axelsson

Peter Axelsson

Nästa inlägg

Reflektion som konkurrensfördel?

Reflektion som konkurrensfördel?

Läs inlägg