Tillbaka till översikten

Reflektion som konkurrensfördel?

Inspiration
Reflektion som konkurrensfördel?

En kollega till mig sa en gång att hon trodde att en av vår tids största hot mot våra organisationer är bristen på reflektion. Även om jag personligen har svårt med att uttrycka mig i så absoluta och drastiska mått och termer, så har ändå tanken om bristen på reflektiv förmåga följt med mig under lång tid. Mina egna erfarenheter under åren har också visat på att människor som får tid att reflektera över sig själva, sitt jobb, sina relationer, den kontext de verkar inom osv kommer fram till underbara och sunda saker… och det är magiskt när det sker framför ens egna ögon.

På Masarin arbetar vi återkommande med reflektion i olika former för att vi som företag ska kunna utvecklas, t ex genom utvecklingsdagar då hela företaget samlas och i handledning då vi både individuellt och i mindre grupper hjälper varandra att få perspektiv på ”saker” i våra uppdrag… kanske har jag börjat undervärdera kraften i reflektionen då den blivit så naturlig för mig att jag inte längre ser den så viktig att jag inte påpekar det längre… förrän nu igen. Så tack för den här lilla snutten till film som gjorde mig påmind om det lilla som kan göra så stor skillnad.

För er som arbetar i agila team kommer här ett tips. Ni har en fin möjlighet att nyttja i era retrospektiv, så använd den. Gör det inte till ett mekaniskt instrument utan använd stunden till att reflektera gemensamt, öppet och transparent och prata om det ni behöver prata om… det som ligger er varmt om hjärtat eller tungt i bröstet i relation till ert uppdrag för att ni ska må bättre och producera mer.

Porträtt Johan Herneheim

johan.herneheim

Nästa inlägg

34: Fokus affärsplan

Läs inlägg